Konstruksi geotextile dipaké jarum geotextile ditinju nonwoven

2

Geotextilesnyaéta lawon permeabel nu, lamun dipaké dina pakaitna jeung taneuh, mibanda kamampuhan pikeun misahkeun, nyaring, nguatkeun, ngajaga, atawa solokan.Ilaharna dijieun tina polipropilén atawa poliéster, lawon geotextile datangna dina tilu bentuk dasar: anyaman (nyarupaan kantong mail), jarum ditinju (nyarupaan felt), atawa panas kabeungkeut (resembling ironed felt).

Komposit geotextile parantos diwanohkeun sareng produk sapertos geogrids sareng meshes parantos dikembangkeun.Geotextiles anu awét, sarta sanggup soften ragrag lamun batur ragrag ka handap.Gemblengna, bahan ieu disebut geosynthetics sarta unggal konfigurasi-geonets, liners liat geosynthetic, geogrids, tabung geotextile, jeung sajabana-bisa ngahasilkeun mangpaat dina desain rékayasa geotechnical jeung lingkungan.

Sajarah

Kalayan lawon geotextile anu biasa dianggo dina situs padamelan ayeuna, sesah percanten yén téknologi ieu henteu aya ngan ukur dalapan dekade ka pengker.Téknologi ieu ilaharna dipaké pikeun misahkeun lapisan taneuh, sarta geus robah jadi industri multi-miliar dollar.

Geotextiles asalna dimaksudkeun pikeun jadi alternatif pikeun saringan taneuh granular.Istilah asli, sareng sok dianggo, pikeun geotextiles nyaéta lawon saringan.Karya mimitina dimimitian dina 1950-an kalawan RJ Barrett ngagunakeun geotextiles balik sewalls beton pracetak, handapeun blok kontrol erosi beton pracetak, handapeun riprap batu badag, sarta dina situasi kontrol erosi lianna.Anjeunna ngagunakeun gaya anu béda tina anyaman lawon monofilamén, sadayana dicirikeun ku persentase kabuka anu cukup luhur (variasi tina 6 dugi ka 30%).Anjeunna ngabahas kabutuhan duanana perméabilitas nyukupan sarta ingetan taneuh, babarengan jeung kakuatan lawon nyukupan sarta elongation ditangtoskeun tur nyetel nada pikeun pamakéan geotextile dina situasi filtration.

Aplikasi

Geotextiles sareng produk anu aya hubunganana gaduh seueur aplikasi sareng ayeuna ngadukung seueur aplikasi rékayasa sipil kalebet jalan, lapangan udara, rél karéta api, tanggul, struktur penahan, waduk, kanal, bendungan, panyalindungan bank, rékayasa basisir sareng situs konstruksi pager silt atanapi geotube.

Biasana geotextiles disimpen dina permukaan tegangan pikeun nguatkeun taneuh.Geotextiles ogé dipaké pikeun armoring gundukan keusik ngajaga harta basisir upland tina surge badai, aksi gelombang jeung banjir.Wadah keusik-kaeusi badag (SFC) dina sistem dune nyegah erosi badai ti neruskeun saluareun SFC.Ngagunakeun Unit sloped tinimbang tube tunggal ngaleungitkeun scour ngaruksak.

Manual kontrol erosi ngomentaran efektivitas bentuk sloped, stepped dina mitigating karuksakan erosi shoreline ti badai.Unit geotextile keusik-kaeusi nyadiakeun solusi armoring "lemes" pikeun panangtayungan sipat upland.Geotextiles dipaké salaku anyaman pikeun nyaimbangkeun aliran dina saluran stream na swales.

Geotextiles tiasa ningkatkeun kakuatan taneuh dina biaya anu langkung handap tibatan nailing taneuh konvensional.

Geotextiles geus dipaké pikeun ngajaga tapak suku hominid fosil Laetoli di Tanzania tina erosi, hujan, jeung akar tangkal.

Dina demolition wangunan, fabrics geotextile dina kombinasi kalayan kawat baja Anggar bisa ngandung lebu ngabeledug.

3

waktos pos: Aug-10-2021

Ngalanggan Newsletter Kami

Pikeun inquiries ngeunaan produk urang atawa pricelist, mangga tinggalkeun email anjeun ka kami sarta kami bakal di kabaran dina 24 jam.

Tuturkeun Kami

dina média sosial urang
  • facebook
  • linkedin
  • youtube